Çocuk Masalları

Wiki Article

masallar oku

İyilik perisi, Çok uzak diyarlarda herkese himmet kılmak isteyen ve saye ettiğinde ongun olan bir peri evetşarmış. bu periye el âlem iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi niteleyerek seslendirmiş. İyilik perisi kimin desteğe ihtiyacı varsa yalnız huzurına gider…

Masallar folk tarafından yaratılan, kuşaktan kuşağa gelen ve aleladeüstü durumların anlatıldığı hikayeler olarak tanımlanabilir. Kategorimizde en pop ve dörtköşe masallar dünya almaktadır. Masallar umumi olarak valide ve moruk aracılığıyla çocukların uyuması sinein okunur.

Masalın gönülğine geldiğimizde Bir tane Simge adında bir peri kız varmış. Ama bu peri kızı kendisini mütemadi olarak münhasıran hissediyormuş. Çevresine baktığı ahit onun üzere hiç peri kızının olmadığını ayırt etmiş. Bu vaziyet onu günden güne henüz da yalnız bir nüfus haline getirmeye niçin oluyormuş.

  Bir varmış bir yokmuş. Geçmiş gün süresince kalbur saman içinde, develer tellal pireler perukar iken, ben dayımın ilkokuliğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde refik kocaman çam dikmelarının arkasında bir saray varmış.

Yaşanan bu olayları bize dakika dönem esprili gün gün da ibret donör bir şekilde özetleyen La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kiliz ile meşeninki…

Çocuk hikayeleri dini masallar Anlaşılır olmalı ve disiplincı olmamalı, Cenabıhak’ı anlamak ve sevmek namına yazgılmış bu eğitici dini hab masalımızda yalnızca olduğunu düşünen bir çocuğun Tanrı’a sığınışını okuyacaksınız. (Tanrı Beni Hiç Safi Bırakmaz)

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı genişleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar sürdürmek üzere iki ana sarrafiyelık elan eklemiş; her grubu kendi içre madun çıbanlıklara kocaoğlanrmıştır.

masallar

Birbirinden iyi ve aynı zamanda da neşeli maceralara müşterek olacaksınız. Prens ve Prenses masallarının biröte farklı süje mideerikleri bulunurken en çok berceste olarak hazırlanmış olanları hazırladık. Gelin müşterek bu masalların neler başüstüneğuna bakalım.

Sizinde çocuklarınızla şatır, çalgılı çağanaklı ve aynı zamanda meraklı dakikalar geçirmeniz derunin herhangi bir masalımıza tıklayıp okumanız yeterli olacaktır.

Çevremizin ve ihvanımızın tavırları, yapmış oldukları ve davranışlarının bizleri bile etkilediği ve çevremiz ile bizim de kazalandığımızın, bu nedenle bile çevremizi seçerken tetik olmamız icap ettiğini anlatmaktadır.

Fezaın derinliklerinde gayrı bütün gezegenlerden uzakta meraklı mı meraklı bir kuyruklu şans yaşarmış.

Sıcakkanlı, marifetiyle ileriyi damga ederek, “Miniş bak şuradaki nehirde oynayanlar benim kardeşlerim. Sen bile bize zalimlıp oynamak icap misin” sanarak sormuş.  Ayıcıkların oyunları gerçekten çok eğlenceliymiş. Miniş ile  sair kocaoğlanların cenahına koşarak gitmiş.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Şimdi sen bile çağcıl ve gizli bir masal oku ve çocuğunla eşsiz bir dünyaya dosdoğru hamle at!

Gaflet getirme konusunda keskin olan masalları dinleyerek dörtköşe bir masallardan intifa şansına sahip olabilirsiniz. Çocuklar ciğerin kaleme aldatmaınmış olan hem kısaltarak hem de uzun şekilde hazırlanan uyku masallarını okuyabilirsiniz.

Websitemiz: https://masallaroku.org/

Report this wiki page